top of page

CONDIȚII DE PRESTARE A GARANȚIEI:
 

 • Garanția se aplică primului client care utilizează bicicleta exclusiv pentru uz personal și nu se aplică bicicletelor utilizate pentru închiriere, afaceri sau participare la competiții de ciclism.
   

 • O bicicletă poate fi acceptată pentru reparații în condiții de garanție numai pe baza prezentării: unei biciclete defecte, unui pașaport clar umplut cu numărul de serie al cadrului bicicletei, data vânzării și ștampila / semnătura vânzătorului.
   

 • Garanția nu acoperă costul componentelor care au eșuat din cauza uzurii normale sau a deteriorării mecanice în timpul funcționării bicicletei
   

 • Cadrul, care este transferat la înlocuirea garanției, nu trebuie să aibă modificări ale pictogramei și nu poate fi furnizat separat (dezasamblat sau scos din bicicletă).
   

 • Pentru repararea pe garanție, bicicleta trebuie să fie completă și curată. Atelierul este în dreptu să nu accepte pentru reparație bicicleta murdară.
   

OBLIGAȚIILE DE GARANȚIE NU SE APLICĂ LA:
 

 • Întreținerea periodică a bicicletei.
   

 • Uzura naturală a materialelor, componentelor și echipamentelor, care include: anvelope,  lanțuri, stele de transmisie, plăcuțe de frână, cabluri, cămăși de cablu, ghidon, scaun, suprafața laterală a jantei, pârghii de mișcare și de frână, butuci de roți, articulații de suspensie, amortizoare, elementele furcii, pedale, componente hardware.
   

 • Daune cauzate de căderi, impacturi, pagube mecanice, accidente, incendii etc.
   

 • Derularea laterală sau verticală a roților, deformarea jantelor roților.
   

 • Deteriorări datorate perforațiilor, tăieturilor, uzurii premature a camerelor și anvelopelor
   

 • Deteriorarea sau coroziunea care rezultă din expunerea la orice factor extern, inclusiv zgârieturi de piatră, grindină etc.
   

SCOATEREA SERVICIULUI DE GARANȚIE:

 • În cazul în care nu se prezintă un pașaport clar îndeplinit cu numărul de serie al cadrului bicicletei, data vânzării și ștampila / semnătura vânzătorului.
   

 • În cazul în care la bicicleta au fost instalate (înlocuite) părți (noduri) sau modificări în design. (curățarea cadrului din vopsea, găuri , tăierea pieselor, îndepărtarea / adăugarea pieselor la amortizoare, instalarea rotoarelor de disc cu diametru mai mare etc.)
   

 • Dacă cauza unei defecțiuni a bicicletelor este: funcționarea cu sarcini excesive, nerespectarea regulilor de funcționare, stocare sau monitorizare a stării bicicletei în conformitate cu acest manual.
   

 • Utilizarea produsului pentru activități antreprenoriale sau profesionale.​

REGULI DE UTILIZARE


MODUL DE FUNCȚIONARE: biciclete concepute pentru utilizare pe drumuri asfaltice, precum și pentru a conduce pe suprafețe de pietriș fără a pierde contactul dintre suprafață și anvelope.

Permis: Mersul pe drumuri asfaltate, drumuri de pietriș în stare bună.

NU ESTE PERMISĂ: Mersul în afara drumurilor, mersul montan, orice fel de sărituri.

Încărcarea maximă pe bicicletă este de 110 kg, inclusiv greutatea totală a unui ciclist / încărcătură / bicicletă. Bicicletele individuale pentru adulți pot rezista la încărcături de până la 140 kg. Contactați producătorul pentru a clarifica sarcina maximă pe o anumită bicicletă.

NOTĂ: Unele biciclete de acest tip au amortizoare, dar aceste sisteme sunt destinate numai pentru confort sporit și nu pentru utilizare pe teren accidentat. Unele sunt echipate cu anvelope destul de largi care funcționează bine pe drumurile de pietriș și murdărie. Altele, dimpotrivă, vin cu anvelope înguste care vă permit să conduceți mai repede pe suprafețe dure. Dacă intenționați să conduceți foarte mult pe pietriș / pe sol, sau să încărcați bicicleta - cereți vânzătorului să recomande modelul pe anvelope relativ largi.

CONTROLUL STĂRII BICICLETEI


ÎNAINTE DE A PORNI LA DRUM


1. Verificați funcționarea frânelor. Apăsați maneta de frână în timp ce rotiți bicicleta înainte și înapoi. Roțile trebuie blocate în mod clar.

2. Verificați forța de prindere a roții excentrice.

3. Verificați presiunea în anvelope.

DUPĂ O SĂPTĂMÂNĂ DE EXPLOATARE (sau după 100-200 km parcurs)

1. Curățați și lubrifiați lanțul (utilizați lubrifianți speciali pe bază de silicon sau lubrifianți pe bază de teflon. În funcție de condițiile meteorologice.
 

DUPĂ O LUNĂ (aproximativ 500-800 km parcurs)

1. Verificați starea de uzură a lanțului.

2. Verificați starea rulmenților.

3. Verificați cuplul de torsiune. Pentru tije cu aterizare pe axul căruciorului. 35-40 n / m

4. Verificați roțile pentru bătaie din față și radială. Dacă este necesar, corectați sau înlocuiți janta. 

5. Verificați starea plăcuțelor de frână, dacă utilizați frânele V-br, verificați starea suprafeței de frânare a jantei, prezența unui canal special indică faptul că janta este încă potrivită pentru utilizare.

DUPĂ UN SEZON


1. Furca de suspendare necesită întreținerea - curățarea / înlocuirea garniturilor de etanșare a uleiului, înlocuind lichidul de amortizare (uleiul furcii). În condiții de funcționare severe (ploaie, zăpadă, nămol), intervalul de întreținere este redus. Determinați nevoia de întreținere a amortizoarelor, puteți vizualiza și puteți simți schimbările în furcă.

2. Verificați starea cablurilor. Cablul nu trebuie să se "descompună" în locurile de contact cu opririle. Cablurile trebuie să aibă o suprafață netedă fără urme de acidifiere și să se miște liber în husă. Înlocuiți cablurile și husa, dacă este necesar.

3. Înlocuiți unsoarea.

În primele două săptămâni de funcționare (aproximativ 100 km de rulare), efectuați prima întreținere a bicicletei. Acesta include următoarele: Verificarea strângere a tijei de legătură pe arborele carului (500 Nm); verificarea coloanei de direcție, a evacuării volanului (șurub de ancorare - 3 N / m, șuruburi de evacuare - 5 N / m); verificarea tensiunii spițelor; comutarea și reglarea frânei.

REGULI DE DEPOZITARE


Păstrați bicicleta în formă asamblată sau dezasamblată cu anvelope ușor umflate, astfel încât acestea să aibă o formă normală.

Camera în care este păstrată bicicleta trebuie să fie uscată și să nu fie supusă fluctuațiilor de temperatură. Temperaturile ridicate sau scăzute, razele directe ale soarelui și o distanță apropiată de sursele de căldură provoacă deteriorarea cauciucului. În camera umedă, părțile metalice ale bicicletei se deteriorează de la coroziune.

ÎN CAZUL DEFECTĂRII


În cazul unei defecțiuni la biciclete, contactați VeloNC la numărul de contact indicat pe sit-ul nostru.  

Înainte de a contacta centrul de service, trebuie să:

 1. Asigurați-vă că bicicleta dumneavoastră aparține uneia dintre mărcile Velotrade LLC - LEON, FORMULA, DISCOVERY pentru a beneficia de o garanție pe durata de 18 luni pentru cadrul bicicletei si 12 luni pentru componente.

 2. Pentru bicicletele de altă marcă perioada de garanție constituie 2 luni care acoperă defectul de uzină.

 3. Verificați disponibilitatea unui pașaport pentru biciclete cu câmpurile completate - marca, modelul, dimensiunea, numărul de cadru pentru biciclete (trebuie să se potrivească cu bicicleta dvs.), ștampila. Verificați dacă garanția nu a expirat. Perioada de garanție este specificată în manualul de utilizare sau în pașaport și este stabilită de la data vânzării bicicletei.

 4. Consultați instrucțiunile pentru evaluarea reparării în garanție / fără garanție indicate mai sus pe site-ul www.velonc.shop sau la centrul de service.

bottom of page